teisipäev, 13. märts 2018

Nunnade org. 3. päev

Esmalt lisan siia paar pilti kuuskede seest. Ma pean veelkord toonitama, et ei ole vist jõululikumat maad kui Madeira. Mina ei ole küll näinud. Kui keegi iganes tunneb, et piisavalt ei ole seda vana head jõulutunnet, siis siva Madeirale. Lisaks on seal ka ilm jõulude nautimiseks suurepärane- klassikaline eesti suvi.


Hiidjõuluvana ja Anna-Liisa


Jälle üks jõulukuusk seestvaates.
Selle päeva plaan oli käia nunnade orus. See oli üks omal ajal ligipääsmatu org, kuhu nunnad endid sisse seadsid, et mereröövlid neid kätte ei saaks. Ausalt öeldes oli see org praegugi väga raskesti ligipääsetav. Meie läksime liinibussiga. Sõit oli imeline. Madeiras on kõrguste vahed kuidagi väga suured ja mäed langevad väga püstloodis otse sügavikku. Bussisõidust meil pilte ei ole, sest kes see ikka julgeb istmest lahti lasta. Aga oli imeilus ja taustamuusikaks oli Kärdi vaikne hädaldamine.
Nunnade orgu sai laskuda ilusa ilmaga matkates, mida ka meie tegime. Loodus ja matk olid imeilusad, soovitan väga ja väga. Nunnaklooster ise ei olnud väga tähelepanu vääriv, kuid külas olid mõnusad kohvikud.


Kogume laskumiseks jõudu ja julgust ning naudime hingematvaid vaateid.

Nunnade org on seal oru põhjas. Matkasime sinna, kuigi esialgu tundus, et see on suht võimatu. Vihma või uduga ei oleks saanudki. 




Juba poolel teel





Väike vahepeatus
See pilt on nüüd juba Funchalis, kus Anna-Liisa annab jalgadele pisut lisakoormust. Meie teised enam lisakoormust ei vajanud, kaks päeva järjest järsult allamäge matkamist oli meile piisav küll ja veel.




Funchal asub ju teadupoolest mitte mere, vaid lausa ookeani kaldal. Nautisime ookeani iga päev ja Tiit käis isegi ujumas. Meil teistel, nagu riietusest võib aru saada, erilisi ujumisplaane ei olnud.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar