teisipäev, 14. mai 2019

Proled Riias

Nädalavahetusel toimus meie pere dessant Riiga. Seekord olime täpselt nii kultuuritud, et iga väärikas inimene häbeneks. Nimelt veetsime päris pika aja Ikeas ja, häbi mainidagi, koduteel tegime ka piiripeatuse.
Tiidu nõudmisel jalutasime Riia metsakalmistul. Tegemist oli  vana ja ajaloolise surnuaiaga ja tegelikult oli päris huvitav.
Kuna meie ööbimiskoht oli päris kesklinnas, siis jalutasime õhtul ikka ka teada-tuntud juugendikvartalis. 


Lendutõus algab. Bremeni linna moosekantidel, kui kõige kõrgemal asuv kukk välja arvata, on ninad läikima hõõrutud. Anna-Liisa omakorda üritas siis kuke nokka ka natuke hõõruda


Esimest korda sattusime Riia botaanikaaeda. Ma ütleks, et Tartu oma ei jää alla, pigem vastupidi. Aga tore oli ikka, sest ilm oli ilus ja kõik hakkas just õitsema. Lisaks oli seal väike liblika-aed, mis oli hurmav.



Sattusime Riiga vahetult peal võidupüha, 11-12 mail. Lillede kogus, mis olid  võidusamba ümber kuhjatud, oli muljetavaldav. Nii kahju oli neist õitest, mis seal kuuma päikeses all betoonil vaikselt surid. Päris palju oli ka potitaimi, näiteks potiroose. Ka need oleks juba kastmist vajanud. Kardetavasti riisutakse kõik see ilu nädala pärast kokku ja rändab prügikasti! Kuidagi väga masendav tundus see.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar