neljapäev, 21. märts 2019

Sentosa



Enne veel, kui siirudme Sentosa saarele, tahaksin jagada Singapuri lõvi. Singapur on ju tõlkes Lõvilinn, seda hoolimata tõigast, et lõvisid siin ei ela ega ole ka kunagi elanud. See valge vettpurskav lõvi on siis nii öelda linna sümbol ja sellisena iga pildistaja sihtmärk. 




Kuna tegu oli jõulueelse ajaga, siis oli ka üles seatud fotosein kõikidele jõuluinglitele.


Nüüd aga Sentosa. See on puhtalt meelelahutuslik saar kohe Singapuri kesklinna kõrval. Meie läksime sinna mingi transpordiga, aga põhimõtteliselt saab vist isegi jalgsi. 
Planeerisime Sentosale ühe päeva, aga tegelikult võiks seal rahumeeli olla ka mitu päeva järjest ja igav ei hakkaks. No raha saaks otsa ehk!
Saarel oli suur veekeskus ja Universal Studios teemapark. Kummassegi meie seekord ei jõudnud. Meie plaan oli ujuda ja rannas peesitada. Huvitav oli see, et rand täiesti puhta ja valge liivaga ja vetelpääste tornidega iga mõne aja tagant laius pikalt enam-vähem silmapiirini. Aga inimesi vees oli kogu selle ranna kohta ehk kümmekond. Kolm neist sealhulgas meie. 
Huvitav oli minu jaoks, et esimest korda elus nägin ma meresaastet plastikuga. Kui rannaliiva lähemalt silmitsema hakkasime, märkasime, et liiva hulgas on hulgaliselt värvilisi plastikust kuulikesi, umbes millimeetrise läbimõõduga. 
Lõbustustest valisime välja zipline. See oli 450 meetrit pikk sõit trossiga ülevalt saare südamest kuni rannikule. Kiirus tõusis selle käigus väidetavalt 60 km/h ja kohati olime 75 meetri kõrgusel. Oli tore ja sugugi mitte nii jube, kui võiks arvata. Saime kolmekesi kõrvu alla kihutada. Kõige suurem hirm oli, et jalanõud kukuvad jalast või prillid peast!

Pildiotsingu zip line sentosa tulemus

Igasugu ekstreemsuste huvilistel oli seal üldse põnev. Kõikvõimalikud benji hüpped, kõikumised ja kiikumised maailma tipptasemel... mida vaid soovid.
Meie sõitsime veel mingite mägiautodega (pilt on jumala suvaline, internetist leitud) Saime vist kolm sõitu igaüks. Lahe oli.


Seotud kujutis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar