neljapäev, 14. märts 2019

Singapuri linnud



Nagu ma juba enne reisi mainisin, huvitasid meid Singapuris looma- ja linnupargid. Ma võin küll kinnitada, et need on siin maailma tipptasemel.
Anna-Liisa ootas eriti linnuparki ja me veetsime seal terve pika päeva. Jalad olid õhtuks väsinud, aga ära ei tüdinenud. Sealsed loomaaiad on meiega võrreldes natuke teise suunitlusega. Meil siin euroopas on nii, et igaüks teab oma kohta- loomad-linnud on puurides ja inimesed on puuride vahel. Aga Singapuris olid need reeglid sassi löödud. Oli variante, et nii inimesed kui ka loomad on üheskoos puurides (või hiiglasliku võrgu all), või siis nii inimesed kui ka loomad on üheskoos puuridest väljas ( nagu allolevatel piltidel) Lindudel on seal lihtsalt nii hea elu, et neil pole plaaniski kusagile ära lennata. Külastajad söödavad ja joodavad neid ja maksavad veel nende toidugi kinni. Päris palju oli seda kommet, et mõne sõbralikuma looma või linnu juures sai osta ka talle sobivat toitu ja siis teda ise toita. Igati tore. 
Aga vaadake ise, kuidas me lindude hulgas lustisime!





 






Linnupargis külastasime veel mitut erinevat showd, mis olid samuti omaette elamused. Suured kotkad lendasid üle meie peade, rääkivad ja inimkeeles laulvad papagoid... Üks papagoi oli eriti andekas, aga tema kohta öeldi ka, et selliseid on papagoide hulgas võib-olla ka üks miljonist pluss veel aastatepikkune treening. Ja ka siis ei pruugi linnul iga päev just tuju olla kõiki oma oskusi näidata rahva ees. Üks noorem lind oligi just sel päeval natuke pahur ja kuigi ta olevat väga andekas, ta oma õpetajaga sel päeval koostööd teha ei tahtnud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar