pühapäev, 21. aprill 2019

Kreeta

Kreetale läksime koos Kärdi ja Anna-Liisaga nädalaks, sest neil on koolivaheaeg. Eilse päeva lendasime, kokku kolme lennuga ja see oli päris tüütu. Õhtuks jõudsime siiski pärale ja esimest korda oma reisikorraldaja elus on tekkinud tunne, etcme valisime vist natuke vale öömaja. Häda on selles, et hooaeg ei ole vel alanud ja siin on jumala külm. Saksamaal, kus me eile vahemaandumisi tegime, oli juba suvi, aga siin oli eile õhtul küll külm. Meie majutus on linnast väljas mere ääres, aga bassein oli tühi ja meri tormine ja külm. Perenaine tuli meile vastu, paks hommikumantel dressipluusi peale tõmmatud ja oli nagu unest ärganud. Ja tuba oli külm nagu hundilaut, sel aastal polnus seal veel kedagi elanud. Tekke oli kah ainult kaks, mina olen siin praegu puuvillase voodikatte all.
Käisime ka oma koduküla vaatamas veel õhtul pimedas ja taksojuhi soovitatud söögikoht osutus väga toredaks. Saime kõhud väga täis ja lisaks maja poolt veel valiku kohalikke kooke ja kaks pitsi viina mulle ja Kärdile. Õhtul saime soojuspumba ka tööle ja toa soojaks.
Täna tundub tulevat jahe, aga päikeseline ilm. Vaatame, mida ette võtame.
See pilt on eilsest õhtust, kus me ootame, et tuba pisut soojeneks. Esialgne ootamine oli asjatu, sest me ei saanud pumpa õigesti tööle ja ta puhus ainult külma juurde. Toa juures mainiks veel ära, et wc-l ei ole ust ja vett ei saa peale tõmmata. Kasutame supipotti, millega kraanikausist vett veame. Kärt läks just dušši alla ja selgub, et sealt tuleb ainult keeva vett. Olme on meil siin põnev. Ma proovin nüüd kraani all enda pead pesta. Kärt on isegi nii ekstreemne, et tahab uut tuba küsida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar