kolmapäev, 19. oktoober 2022

14. Potsdam edasi


Meil oli plaanis sel päeval käia Berliinis. Aga! Mina, Tiit ja Anna käisime Berliinis vahetult enne covidit ja meil kõigil oli juba väsimus igatsugu vaatamisväärsustest. Seega otsustasime lihtsalt molutada ja ilusat päeva nautida. Kuna Potsdami ümbruses on palju järvesid, jõgesid ja kanaleid, võib seal igatsugu veetranspordiga lõputult kulgeda. Võtsimegi plaani mitmetunnise laevareisi, et kõiki neid losse ja kirikuid kaugemalt silmitseda.




Just nii meie päevake kulges.







Pealelõunal tutvusime veidi Potsdami linnaga. Näiteks alloleval pildil on Hollandi kvartal, kus kõik näeb välja nagu Hollandis.



Anna Hollandi kvartalis.
Käisime ka lossi juures, kus Teise maailmasõja lõpus toimus Potsdami konverents, mille raames Euroopa ümber jaotati. Kena loss oli, aga sisse me ei läinud.

Küll aga oli huvitav see, et jalutasime selle lossi juurest (mis oli päris külastatav koht arusaadavalt) linna suunas, kui ma järsku märkan, et pargis istub üks mees ja loeb ajalehte. Ega selles ju midagi nii üllatavat ei olekski, ainult et see mees on ihualasti. Kui me juba vaatama hakkasime, siis selgus, et kõrvaloleval rannal oli alasti inimesi hulgim. Osad jalutasid ka pargis või veetsid seal muidu aega. Me tahtsime ka tegelikult ujuma minna. Leidsime siis ranna, kus oli rohkem riides inimesi ka ja käisime samuti ujumas. Aga kõik ikkagi riides ei olnud ja riietuskabiine mõistagi ka ei olnud.

Õhtul käisime ka kohalikus Outlet Villages. Meie jaoks oli see esimene kord säärast paika külastada. Kvaliteetsokolaad oli seal väga soodne, kuid kahjuks sõid hiired hiljem kodus meie sahvrisse pandud sokolaadi jäägitult ära.

Outlet Village

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar