esmaspäev, 20. märts 2023

4. Mehhiko Valladolid

 

Valladolid ( hääldatakse Bajadoolid) on kena väike linnake. Üks asi, mis mulle Mehhiko linnade juures meeldis, oli tänavate numeratsioon. Kogu linn on jagatud kvartaliteks ja tänavad on ühte pidi paarisarvulised ja teisipidi paaritud. Kui näiteks meie hotell asus aadressil 62/59, siis oli jumala lihtne teda leida. Ja kõiki teisi kohti samuti.

Valladolid olid, nagu juba mitu korda mainitud, väiksemapoolne linn ja seetõttu olid seal ka hinnad mitte niiväga kõrged. Hellitasime endid otse peaväljaku kõrval asuva hotelliga. Hotellis oli mõnus bassein, kus vesi oli umbes 37 kraadi. Selles basseinis olime ikka mitu tundi vist. Mõnus oli!

Õnnehetked

Aga muidugi ei tulnud me siia linna ainult selleks, et basseinis liguneda. Jalutasime linnas. See, mida me nägime, meeldis meile väga. Nüüd siis väike fotokogu Valladolidest :)


Naine uksel

Sõbrad
Tänavaturg
Kirik


Valik pildikesi kohalikust söögipoest. Pered on siin suured ja kaubapakendid on ka meie mõistes ikka päris suured. No ja igasugu viljad on ka hoopis suuremad, kui meie harjunud oleme.

Seda kaktust ei oska küll kuidagi süüa.


Õhtu :)


Cenote, mis asub Valladolides linnas sees. See olevat kohalike hulgas väga popp koht, aga kahjuks on ta juba mõni aasta hoolduseks suletud. Meie sõime selle cenote kõrval õhtust.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar