teisipäev, 21. märts 2023

12,13 Mehhiko Playa del Carmen Xcaret Park

 


Vedelesime rannas ja väga mõnus oli, aga ühel päeval võtsime ette käigu Xcaret parki. See on ühekorraga lõbustuspark ja loomapark ja teemapark ja veepark  ja ma ei oska öeldagi, mis kõik veel. Meie võtsime ühe päeva pileti, aga ausalt öeldes ei jõudnud me seal veel pooltki ära näha ja ära teha. Müüakse ka kahe päeva pileteid. Täitsa tasuks kaaluda.


Kirik või kabel Playa del Carmenis. Kas pole ilus, kui loodus tungib sisse ja altarimaal muutub iga ilmaga.

Mis meile siis Xcaret pargis meeldis. Loomad. Palju loomi oli lahtiselt ja mitmed kiskjad olid nö.nähtamatutes puurides. Liblikatele oli eraldi aed.







Liblika-ja linnuaed.





Elus esmakordselt nägin teemapargis surnuaeda. Me ei saanud hästi aru, aga tundus, et sinna on üle maa eripärasemad hauamonumendid üles ehitatud. Siinmail on fantaasiat selles vallas ikka kõvasti. Näiteks hauatähis, mis on üleni tehtud õllepudeli korkidest.







Sõber koer valvab




Kui hoolega otsida, siis näete pildil leopadi. Ta oli saarel ja ma loodan, et ta ujuda ei oska või ei taha. Meie nägime teda saare kohalt sillalt.

Läbi kogu pargi jooksid nö. mägijõed, mida mööda sai liikuda. Sellega me ka päris pikka aega tegelesime. Kuna me ostsime mobiiltelefonile veekindla koti, siis saime ka vees pildistada.

Kogu mägijõgede värgi halb pool oli aga see, et need jõed ei voolanud mitte üks raas. Kogu see maa tuli lihtsalt läbi ujuda ja see ei olnud sugugi kerge. Iga jõgi oli ligi kilomeeter pikk. Me viimasest tulime lõpuks enne lõppu välja, muidu ei oleks muud näha enam jõudnudki.

Looduslikult olid meie ujumisretked väga ilusad. Vahepeal ujusime läbi koobaste, vahepeal pealt lahtistes rennides. Taimede juured ulatusid kohati kõrgelt ülevalt veeni. 

















See oli minu jaoks üks õudsemaid hetki. Üleval oksa peal turnis üks päris suur varaan (no üle meetri kindlasti+saba). Mulle ei meeldi nendega oma vett jagada ja ei meeldi ka mõte, et ta mulle pähe kukub!












Nägime ka delfiinidega koos ujumist ja delfiinide showd, aga meie ise delfiinidega ujuma ei läinud. Samas see tundus väga vahva olevat, jäi mul natuke kripeldama, et oleks ju võinud. Aga ega kõike ei jõua kunagi. Mere ääres toimus ka igasugu tegevusi, aga sinna me ka ei jõudnud. Ühe päeva pileti puhul tuleb paraku ikka mingid valikud teha. Üks, mida peab aga kindlasti nägema, on õhtune show. Seda me õnneks ka nägime.
Shows võetakse läbi kogu sealse kandi ajalugu alustades maiade pallimängust ja muudest kommetest, hispaanlaste sissetung ja lõpetades kõikide piirkondade rahvalaulude ja tantsudega. Väga võimsalt oli kõik lavastatud, laval olid hobused ja suured papagoid lendasid üle publiku. 
Kohalik komme/julguseproov või ma ei oskagi öelda, misasi. Väga kõrge posti otsas on pisike alus. Grupp mehi ronivad sinna posti otsa. Üks mees tantsib sellel pisikesel alusel, samas ülejäänud keeravad köied oma jalgade ümber ja pea alaspidi rippudes keerlevad maani välja. Sama asja tehti ka Playa del Carmeni rannas. Hullud mehed! Ma ei saa praegu pilti salvestada, aga kui guugeldada dance of the flyers, siis tuleb kümneid pilte selle kohta. Igal juhul näidati meile selles shows ka seda lendajate tantsu ja see oli vägev. Mõistagi jäime päevaga ülimalt rahule.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar