pühapäev, 14. august 2016

Lennusadam ja Jääaeg

Terve nädalavahetuse sadas vahelduva eduga, seega ei olnud õues midagi tarka teha.
Meie lapseke Kärt saabus ööl vastu pühapäeva Horvaatiast ja pidi pühapäeval Tallinnast koju tulema.
Jõime pühapäeva hommikul kodus hommikukohvi ja leidsime siis äkki, et miks mitte teha pealinna asja, käia kinos, mõnes muuseumis ja tuua ühtlasi Kärt koju, tabades nii mitu kärbest ühe hoobiga.
Mõeldud- tehtud. Seekordseks muuseumiks valisime Lennusadama. Tiit on seal küll varemgi käinud, kuid meie teised mitte. Ja meile väga meeldis. Mina ei olnud käinud kunagi ka allveelaevas ja lennusadama ilmselt olulisim väljapanek allvelaev Lembitu oli väga põnev.

Hetkel oli üleval ka ajutine näitus "Viikingid- elu legendide taga". See meeldis mulle väga väga väga. Minu meelest oli väga ülevaatlik ja kirjeldas viikingite igapäevaelu iga kandi pealt- nende uskumused, riietus, eluruumid, toit... Väga hea ülevaate sai! Käisime pärast ka lõunat söömas muuseumi kohvikus ja viikingite auks tellisin ma lausa lambapaja viikingi leivaga. See leib küll suurem asi ei olnud- eestlaste kääritatud leib on ikka hoopis etem.

Meil oli muuseumiks aega ca 3 tundi ja sellest jäi kindlasti väheseks. Kärt ja Anna-Liisa käisid mingis allveelaeva simulaatoris, mis oli 15 minutit kestnud ja jättis Anna-Liisale kõige eredama mulje. Meie Tiiduga sinna üldse ei jõudnudki. Ja väljas ei jõudnud me ka üldse käia. Jäämurdja Suur Tõll jäi puhta nägemata ning kusagil olevat olnud ka veel mänguväljak. Seega- tuleb tagasi tulla!
Tiit on saanud allveelaevas tüüri juurde!

Käisime ka Jääaeg 5 3D vaatamas, nagu ikka maainimesed, kes korra ka linna saavad. Ikka kohvik, kino ja loomaaed on need kohad, kuhu peaks jõudma. No loomaaed jäi seekord aja- ja ilmapuudusel külastamata, aga loodame, et sel suvel sinna ikka veel jõuame.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar