kolmapäev, 7. september 2022

4. Sveitsis kohal.

Aega läks, aga asja sai. Hommik võttis meid vastu imeilusas Sveitsi väikelinnas Interlakenis, ümberringi, nii kaugele kui silm ulatus, kõrged ja imekaunid mäed.

Esmalt aga pisut praktiliselt poolelt. Sveits teadagi on kallis riik. Ikka tõesti kallis! Kuigi me maksime koos igatsugu auto parkimistasude ja linnamaksudega ööbimise eest inimese kohta umbes 50 eurot öö eest, saime me selle raha eest küllaltki tagasihoidliku eluaseme. Asukoht meie öömajal oli väga hea ja see oli meile ka oluline. Tuba oli meil aga üks kogu pere peale, see oli naridega ning asus hotelli KELDRIS. Koos meiega elutsesid seal veel seltskond poisse Koreast, kellega me jagasime trepi all olevat pesuruumi ja kööki. Keldrituba pole minu reisipraktika jooksul veel ette tulnudki, täitsa uus elamus :)

Köök oli meile oluline, sest ise süüa tehes hoidsime väga kõvasti raha kokku. Hommikuti oli puder ja õhtuti midagi soolast. Lõunatasime poest ostetud kraamiga.

Teine oluline säästukoht, mida julgen ka teistele soovitada, oli transport. Ostsime juba ette meie piirkonna 5 päeva rongipiletid. See oli väga mõistlik otsus. Esiteks ei pääse mägedes autoga kaugeltki igale poole ligi ja ega see mägedes ise sõitmine pole ka mingi meelakkumine. Ükskud rongipiletid oleks olnud kordades kallimad. Lisaks kattis meie pilet ka tõstukid ja laevad meie piirkonnas, nii et saime valimatult ringi sõita ja vaateid nautida.

Esimesel mägede päeval plaanisime rahulikult võtta ja minna matkama Schynige platoole. Sõitsime sinna mägirongiga. Mägirongid on sellised rongid, millel on lisaks rööbastele veel kahe rööpa vahel nö.hammaskett, mida mööda rong ennast siis hammasratastega mäest üles-alla saab vedada. Mäed on niipalju järsud, et lihtsalt rööbastest jääb väheseks.

Tegime platool imetoreda matka. Täitus ka üks minu Sveitsi plaanidest. Ma nimelt tahtsin kindlasti näha alpi aasal rohtu mugivaid lehmasid, igal kell kaelas. Ja tõesti, lehmakellade kolin saatis meid kogu päeva. Kohalikud lehmad olid väga sõbralikud ja tulid kohe nuuskima. 

Oli igati ilus päev! Mäed on ikka nii ilusad, et midagi võrdväärset ei ole vist vastu panna. 

Veel praktilise poole pealt- matkasaapad kaasa võtta oli hea valik!


Mina ja lehm aasal

Vaade platoolt meie järvele





















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar