teisipäev, 6. september 2022

3. Ikka Sveitsi suunas!

 Hommikut alustasime Nürnbergist ja õhtuks oli tarvis jõuda meie reisi sihtkohta Interlakenisse Sveitsis. Nende kahe koha vahele ei jäänud teab mis palju kilomeetreid ja seega oli valida, mida paljudest teele jäävatest põnevatest kohtadest külastada. Suure häälteenamusega sai võidu Rothenburg. Kui üks linn on ilus ja nunnu ja romantiline, siis seda on kõige rohkem vist maailmas just Rothenburg. Täiesti tundub, et ta on piparkookidest valmistatud.













Härra jalutuskäigul!

Rothenburg on muuhulgas tuntud selle poolest, et seal on aasta läbi avatud jõulupood. Mul oli juba enne kindel plaan endale sealt üks jõuluehe osta, lihtsalt põhimõtte pärast. Lõpuks valisime aga igaüks ühe ehte välja, nii et nüüd on meie jõulupuu talvel veelgi ilusam :)  .

Lisaks jõulupoele on Rothenburgis ka suur karude pood. Õnneks meil enam väga suurt jonni ei tulnud, tüdrukud endid pikali ei visanud, et mõmmisid saada, aga Anna-Liisa siiski oma taskuraha eest ühe väga-väga väikese mõmmi kaasa tõi.

Jõulumaa on avatud

See mõmmik jäi meist poodi alles- poleks lihtsalt kuuendaks reisijaks mahtunud.






Õhtuspoolikul vaatasime üle ka Reini joa. Reini juga on Euroopa suurim ja veerohkeim juga ning asub juba Sveitsis. Oli võimas ja suur tõesti. Laevaga oleks õnnestunud ka joale altpoolt läheneda, aga me ei hakanud seda üritama. Ka kaldalt oli vaatamise kohti nii joa all, keskel kui ka üleval. Väga ilus oli ja julgeme küll kõigile soovitada, kes sinnakanti satuvad. Muuseas, nii uskumatu kui see ka ei oleks, suudavad lõhed sellest joast ülesvoolu ujuda ja oma kudemiskohtadeni jõuda. Oleks mina lõhe, jääks mul kudemisplaanid küll katki.










Siin need laevukesed üritavad ennast vastuvoolu pressida nii lähedale vetemängule, kui võimalik.



Õhtuks jõudsimegi Interlakenisse, kuhu jääme nüüd järgmiseks kuueks ööks ja mis saab meie baaslaagriks Sveitsis. Et sinna jõuda, pidime õhtuhämaruses autoga kuru ületama. See oli päris närvesööv ettevõtmine ja kuigi roolis oli ju Tiit üksi, olime me kõik kuruületusest ühtviisi väsinud. Pingutati hoolega ka tagaistmel :)







































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar