neljapäev, 1. veebruar 2024

Jaapan 14. päev- aasta viimane päev Osaka

Linna tagahoovid. Täis juhtmeid ja torusid. See oli otsetee meie hotelli. Kõndisime siin ka õhtupimeduses ja mitte kordagi ei tundnud, et kuidagi ohtlik oleks olnud.





Lähemegi laevatripile. Ilus värviline laev oli.




Siin ma üritasin tabada pilvi kõrghoone peegeldusel. Ikka kunstfotograaf, mis siin kosta!





Veel linnavaateid jõelt



Kuchu observatory ehk Umeda Sky Building on kõrghoone. See koosneb kahest hoonest, mis on 173 meetrit kõrged ja omavahel ühendatud. Mul ei olegi praegu korralikku pilt panna sellest hoonest. Üles sõitsime klaasliftis ja see oli päris lahe.  




















Meie ja õhtune Osaka








Istusime pimeneva linna kohal ja vaatasime, kuidas vana aasta kaob ja annab uuele teed. Sel ajal kui meil siin uus aasta saabus, oli Eestis alles päev ja kell alles 5. 7 tundi on ajavahe.














See on Umeda Sky Building altvaates.




Mõtlesime, et teeme ühe toreda vana-aasta ärasaatmise piduliku õhtusöögiga. Kahjuks oli see koht, mida me plaanisime, kinni. Selleks ajaks olid kõik teised kohad ka juba hõivatud ja nii lõpetasime me oma piduliku õhtusöögi ühe pisikese söögikoha ukse taga õllekastide peal oleva õuelaua taga. Õhtusöök oli sellest hoolimata igati maitsev ja tore. Jaapanis on kombeks vana-aasta õhtul nuudleid süüa. Mida pikemad nuudlid, seda rohkem õnne järgmisel aastal tuleb. No igaüks võib näha et minul ja Annal küll õnnest puudust ei tule!



Läksime kella kaheteistkümneks kõige rahvarohkemale tänavale, kus eelmisel päeval isegi liikuda ei mahtunud hästi. Lootsime näha võimast ilutulestikku ja hommikuni pidusteda. Paraku olime me täiesti inimtühjal ja vaiksel tänaval vaat et ainukesed inimesed. Kirjutati küll, et jaapanlased vaatavad vana-aasta õhtul telekat, aga et kohe nii vaikne on, seda poleks uskunudki. No me läksime ka siis magama.






 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar