neljapäev, 1. veebruar 2024

Jaapan 12 päev- palvused ja Osaka

Varahommikul ärkasime oma külmas kambrikeses, et endid palvusele sättida. Meie petrooleumipuhur oli öösel ära kustunud ja tuba oli ikka päris külm. Vahemärkusena- ööbisime jaapanis viies erinevas kohas ja kõikides neis olid magamiseks suletekid. Nii ka siin. Nii mõnus ja soe.
Palvus toimus täiesti kütmata ruumis. Õnneks oli seal soojuskiirgur ja mina sättisin ennast täiesti ebaviisakalt kohe selle kõrvale. Tiit ja Anna külmetasid viisakate inimestena kusagil tagaridades.
Palvus kestis päris pikka aega ja peale seda kutsus munk meid nii öelda altari tagaruumidesse vaatama. Nägime pühasid esemeid.

Palvusele järgnes hommikusöök, seekord koos kogu kloostrirahvaga. Olime nii unised ja külm oli ka, nii et pilte me üldse ei teinud. Tiit lebas jälle toidulaua juures ja temast võttis eeskuju üks teinegi paindumatu kuju.  Kui kõhud täis, läksime oma kambrisse tagasi. Vahepeal oli keegi hoolas munk meie voodid juba kappi rullinud. Meie Annaga olime nii unised, et ronisime tekkide alla tagasi ja magasime kuni kloostrist lahkumiseni kell kümme.
Tiit väidetavalt jalutas mägedes selle ajani.



Osaka tundub olevat väga tore linn. Mul ei olnud tegelikut Osaka osas suuremaid ootusi. Külastasime kohalikku akvaariumi. Seda peetakse üheks maailma parimaks. Muude elukate hulgas olid seal ka vaalhaid. Tore oli.



Sõitsime 112 meetri kõrgusel vaaterattal. Ilusad vaated olid.


Õhtust sõime kohas, kus meile toodi toore liha tükid ja laua keskel oli sisseehitatud gaasipõleti. Seal me siis oma toitu praadisime. 




Meil müüakse ka vist selliseid jalanõusid. Siin on saadaval ka jalanõudega sobivad sokid, samuti kahe varbaga. Minu arust ebamugavad :)

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar