neljapäev, 15. august 2019

Pariisi südalinnas- lõpuks ometi!

Oleme juba ligi nädala Pariisis olnud, kuid peale esimest õhtut pole linnasüdamesse üldse saanudki. Luusime muudkui mööda äärelinna erinevaid piirkondi. Nüüd peab see lõppema! Täna on plaanis minna täiesti Pariisi südamesse. Veel on plaanis maiustada kahe kohaliku hõrgutisega- makroonide ja ekleeridega. 

Püüdsin leida letti, mis oleks erinevat värvi makroone tihedalt täis, aga ikka olid ahned ostjad juba jaole saanud ja lett pooltühi. No see siin pildil on siiski enam-vähem. Ekleeride lette kahjuks ei pildistanud, kuigi nad on imeilusad ja ahvatlevad. Üldse olid koogid väga ilusad, väga head ja ka küllaltki kallid. Aga tõesti väga head ja see on see, mis lõpuks loeb.

Teepood


Ilusad uksed, minu nõrkus

Jumalaema kirikut saime vaadata ainult kaugemalt, sest, nagu juba varem mainisin, kardeti just sel ajal, et kustutustöödel võlvidesse kogunenud niiskuse liiga kiire kuivamine kuumalaine ajal võib kirikule saatuslikuks saada ja ta variseb kokku. Õnneks seda siiski ei juhtunud.

Saint Chapelle- minu lemmikkirik kõikidest seninähtud kirikutest. Olen siin mitu korda käinud ja ikka ei saa küllalt. 



Me Pompidou keskusesse sisse seekord ei läinud (sest taas kord oli pikk järjekord ja me ei viitsinud seista seal), aga keskuse ees platsil esinesid breiktantsijad ja neid vahtisime küll mõnda aega. No ja pahempidi maja kontsptsiooni Anna-Liisaga ka muidugi.

Printsess enda väärilisel pingil :)
Lafayette kaubamaja. Uhkeim ja kalleim. Nagu meiegi :) Tegelikult läksime sinna eelkõige katuseterassi pärast, kust avanesid imelised vaated. 
Vot sellised vaated. Pilt pole suurem asi, aga otse vastas on Pariisi vana ooperimaja.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar