teisipäev, 20. august 2019

Versaille

Pildiotsingu versailles tulemus

Versaille loss on kõikide losside mõõdupuu- ikka ja alati kirjeldatakse losse- see on peaaegu nagu Versaille või see tehti Versaille eeskujul. Ühesõnaga ülim loss euroopa mõõdupuu järgi.
Plaanisime meiegi seda Euroopa suurimat lossi- ja pargiansamblit külastada. Kahjuks jooksis see päev meil algusest peale viltu. 
Versaille on väike armas linnake Pariisi lähedal. Meie saabusime sinna linnalähirongiga. Raudteejaamas ei olnud absoluutselt mitte mingisugust viidet, et kusagil siin võiks mingigi loss asuda. Oli küll erinevaid viitasid erinevate vaatamisväärsuste juurde, näiteks asus seal kusagil üks muuseum ja üks kolmetärni hotell. Ega siis muud kui meie sõber google maps. Aga uskuge või mitte, telefon juhatas meid täiesti pahatahtlikult mööda linna ringiratast. Lossini jõudsime lõpuks paari tunni pärast, olles selle aja jooksul ka mitu korda raudteejaamast mööda kõndinud erinevatesse suundadesse. 
Kui me lõppude lõpuks lossi siiski leidsime, selgus kurb tõsiasi, et see oli just sel päeval suletud. Õnneks vähemalt olid lossi pargid ja aiad avatud ja ka need olid lõputud. Kõndisime siis mööda parke ja aedu ja püüdsime ette kujutada, kuidas õukond seal päevi veetis. Nii et ka Versaille on koht, kuhu järgmine kord tagasi tulla.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar