teisipäev, 20. august 2019

Taaskohtumiseni, Pariis!


Ongi viimane päev Pariisis, juba pealelõunal läheb meie lennuk. Viimasel päeval käisime juba tuttavaid radu.
Hotellis oli võimalik võtta hommikusöök lisatasu eest. Mõnel hommikul me seda võimalust ka kasutasime, aga enamasti mitte. Meie hotelli lähedal oli toidupood, kust tavaliselt ostsime kaasa ka lõunasöögiks sobiliku kraami. Paar sammu edasi oli kondiiter, kelle juurest ostsime värsked saiad ja koogikesed hommikusöögiks ja siis veel paar sammukest ja jõudsimegi kohvikusse. Huvitav oli see, et reeglina seal, kust sai head kohvi, polnud saiakesi ja vastupidi, saiakeste juurest head kohvi ei saanud. Seega kombineerisime. Kohvikus ei pandud seda sugugi pahaks, et me oma toidukraamiga seal käisime.
Säästlikuks õhtusöögiks kujunes meil välja hotelli kõrval olev sushibaar. Seal meid juba tunti ja teati, mida tellime :)
Aeg hakkas otsa saama, aga nii palju oleks tahtnud veel näha. Valisime kõigi soovide hulgast Triumfikaare. Triumfikaar asub 12 tee ristumiskohas, nii et seal peaks küll saama igasugu nõidusi toimetada. Meie ei saanud kahjuks sedagi nõidust tehtud, et seista ära üüüüüratu saba ja kaarele üles pääseda. Uurisime siis kaart ja tundmatu sõduri hauda tänavatasandilt. Kahju, et kiireks läks.
Iseenesest on Pariisi külastamiseks võib-olla mõistlikum aeg kevad või sügis. Ehk on siis rahvast pisut vähem ja vaatamisväärsuste järjekorrad ka pisut lühemad. Tänavatel ja parkides jalutamiseks ja lihtsalt linna nautimiseks on suvi muidugi kõige mõnusam.
Mulle igal juhul Pariis väga meeldib ja ma loodan siia ikka ja jälle tagasi tulla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar