kolmapäev, 14. august 2019

Vilette teadusmuuseum

Igas linnas on alati põnev koht teaduse või tehnika muuseum. Nii ka Pariisis. Teadusmuuseum asub siin taas kord linna ääres Vilette pargis. Tegu on suuruselt kolmanda pargiga Pariisis ning siinne teadusmuuseum on euroopa suurim. 
Vilette parki ja piirkonda üritataksegi teha Pariisi uueks kultuuritõmbekeskuseks ja siin on lisaks teadusmuuseumile veel paljugi muud põnevat. Muuhulgas näiteks Pariisi uus modernne kontserdimaja, kus meie Järvi oma orkestriga pesitseb. Aga seal on  ka hiiglaslik metalne muna, mis peidab endas IMAX kino. Lisaks suuri kontserdiareene  ja paljusid erinevaid muuseume. Ja ka park ise on väga põnev. Nii et tegemist oleks siinkandis mitmeks päevaks, kui tahta.
Meil oli aga kindel siht silme ees- teadusmuuseum. See oli Anna-Liisa kolmas kindel soov Pariisis Eiffeli torni ja Disneylandi kõrval. 
Pildiotsingu Cité des Sciences et de l'Industrie tulemus

image__header__cite-des-sciences-et-de-lindustrie-i-love-sciences-science-museum-1001-experiences-in-paris__3777-copyright-n-breton-eppdcsi-922jpg
Üks väga õpetlik osa muuesumist oli planetaarium. Kuigi jutt oli prantsuse keelne ja me sellest aru ei saanud, oli kõik siiski skeemide ja jooniste abil täiesti arusaadav ka meiesugustele. Saime targemaks!

Muuseumis olid eraldi alad lastele 2-7 aastasele oma ja 5-12 aastastele oma ala. Keeleoskus seal oluline ei olnud. Anna vanusegrupis olid teemad keha, kommunikatsioon, TV stuudio, veemängud, aed ja tehas. Väga põnev. Ka kõikidele mõeldud alad olid väga põnevad. Kui mingi teema rohkem köidab ja tahta süvitsi minna, siis ilmselt jääb palju siiski keeleoskuse taha, aga meiesugustele piisas täiesti. Muuseum suleti kell 6 õhtul ja ega me enne ära ei läinud ka. Igal juhul väga soovitame külastada, meile küll väga meeldis. See on selline muuseum, kuhu võib julgelt ka mitu korda minna ja ikka on midagi avastada.

Pildiotsingu villette cité des sciences tulemus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar