teisipäev, 12. september 2023

London 2023 2 päev

 Tänane päev oli üks suur jalutamise päev. Meie elupaigast mitte kaugel asus Battersea park ja Battersea arendus. Seal on vanasse elektrijaama ehitatud kaubanduskeskus ja hotell ja korterid. Lisaks on elektrijaama ümber uued ja fäänsid kortermajad. Kokkuvõttes on see üks väga mõnus elukeskkond. Majade vahele on jäetud ruumi elamiseks, maastikukujunduses ja aianduses on meil inglastelt ikka palju õppida veel. 


Sõpradega koos kaubanduskeskuses. Ikka Battersea.


Uus ja vana käsikäes. Elektrijaama kostna otsa oleks teoorias ka pääsenud, aga me ei hakanud trügima. Jaamas sees on muuhulgas londoni eismene kunstihotell. Korteriomanike käsutuses on lisaks oma korterile ka palju teiste korteriomanikega ühiseid ruume- ujula, katuseaed, võimla, jõusaal, raamatukogu jne. Ehk siis- korter ei lõpe sugugi välisuksega, vaid võimalik on oma naabritega sõbraks saada ja suhelda. Väga tore minu meelest. Korterite hinnad võtavad küll hingest kinni.


On ju tore, kuidas iga lapike osatakse nii ära haljastada, et see näeb ilus ja loomulik välja. Iga taim talle sobivas kasvukohas.
Põnev arhitektuur, aga praktiline ka. Iga korter saab valgust ja vaadet.


Hiinalinn. Sõime siin maitsvaid pelmeene.





Big Ben. Eelmisel korral oli ta tellingutes. Siis arutasime omavahel, et tuleme Londonisse tagasi, kui Big Ben kord tellingutest vabaneb. Ja nüüd ongi see käes!


































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar