kolmapäev, 13. september 2023

London 2023-4 päev

 Tänane päev oli meil planeeritud turupäevaks. Borough turg on üks Londoni suuremaid ja vanemaid toiduturge. Asub see põhimõtteliselt Thamesi ääres ja otsapidi silla all. Turgu on siin peetud alates 12. sajandist, aga ka praegused turuhooned on 1850-ndatest pärit.

Toiduturud on alati toredad- kõik need lõhnad ja maitsed.


Peale seda, kui kõike oli turul maitstud, tegime hargnemise. Tiit läks oma eile nähtud laeva lähemalt uurima. Meie teised jalutasime edasi Leadenhalli turule. See on samuti väga vana turukoht, aga praegune, metallist ja klaasist turg on pärit 19. sajandist.  Muuhulgas on siin filmitud Harry Potteri Diagoni allee stseenid.


Tänapäeval on ümber vana turu kasvanud tohutu kõrgete pilvelõhkujate mets. Turg ise tundub nende taustal nagu mälestus mingist eelmisest ajast. Samamoodi olid kõrghoonete vahel kirikud, millede tornid ei küündinud isegi keskmiste korrusteni. Linn muutub ja muutub ikka päris kiiresti. Esimesel korral, kui Londonis käisime, oli siin kõrghoone, mida nimetati Kurk. Nüüd oli see kurk teiste hoonete vahel vaevalt nähtav. 




Jalutasime London City klaashoonete vahel ja imetlesime. Kõrghoonete ehitamine käib nii, et kraana on maja katusel ja muudkui ehitab endale jalgade alla maja kõrgemaks. Kraanasid oli palju tegutsemas, nii et majandusel ehk kõige kehvemini ei lähe.








Seekord oli meil kavas Londoni erinevate piirkondadega tutvumine. Batterseas me juba käisime, aga täna jalutasime Londoni dokkide piirkonnas. See on väga armas ja ilmselt ka väga kallis piirkond Londoni südalinnas. Paadisadamad, kanalid, ilusad vaated jõele ja kanalitele, vabaõhukohvikud ja melu. Väga tore piirkond elamiseks taas. Meie piirdusime õhtusöögiga, aga eks siis järgmisel korral hakkame kinnisvara vaatama :)











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar