teisipäev, 12. september 2023

London 2023-3 päev. Linn ja Greenwich

 Täna jalutasime Victoria ja Alberti muuseumi juurde, kus veetsime paar huvitavat tundi. Meie Annaga uudistasime jaapani tarbekunsti, aga sattusime ka toredasse saali, kus tutvustati Inglise huumorit. Telekatest tulid vanad head tuntud ja ka meie jaoks tundmatud sarjad. Mina tundsin ära näiteks Hyacinth Bucketi sarja. 

Külastasime ka moe väljapanekut. Kõige huvitavam osa moe näitusest Diiva oli paraku eraldi piletiga ja juba välja müüdud selleks päevaks. 

Lühter muuseumi fuajees.

Jaapani sõjamees ja tema uhke kiiliga kiiver.


Pealelõunal otsustasime teha väikese laevareisi ja sõita Greenwichi. Ilm oli ilus kõikidel päevadel, selles suhtes meil kohe vedas. 



Esiplaanil on Greenwichi meremuuseum (vsit?), aga taga on London oma kõrghoonetega. Need paistsid isegi Windsorisse ära.






Käsitsi valmistatud maius fudge. Tiit läks seda nähes täiesti arust ära ja ei suutnud ära valida, mis maitseid kõiki kaasa osta. See, et tarvis on osta vähemalt 5 maitset, oli muidugi arutamatagi selge. See tegija mees oli ka muidugi kavalpea ja väga hea müügimees. Praegugi veel on meil neid maiustusi kodus kapis alles.

Mõnus laevaretk mööda Thamesi

Selle ümarate nurkadega maja ülemisel korrusel on suur katuseaed, mis on avatud tasuta külastamiseks kõigile. Tarvis on ainult ette registreerida ja seda umbes kuu aega ette. Ka meie külastasime seda aeda ühel reisipäeval.

Suur sõjalaev. Tiidule meeldis see niiväga, et ta läks järgmisel päeval üksinda sinna ekskursioonile. Oli väga põnev olnud.



Hea idee aia rajamiseks. Üks vana kirikuaed, ilmselt hauaplaatide taaskasutus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar