kolmapäev, 13. september 2023

London 2023-5 päev- Windsor ja Eton

Windsor ja Etoni kolledz.

Täna on siis see päev, kui püüame Anna-Liisale sobiliku peigmehe leida. Etoni poistekoolis õpib Inglismaa  koorekiht ja sealt peaks ju ikka kellegi sobiva leidma.

Eton on mõistagi väga inglaslik ja aristokraatlik kool, aga ilmselt on koos erinevate toetuste ja abiprogrammidega võimalik sinna pääseda ka vähem varakal, aga väga andekal noorel. Ma loodan vähemalt, et see nii on.  

Meie jalutasime kolledzihoonete juures, aga päris sisse ruumidesse me mõistagi ei pääsenud.

Kuningaloss on kõrgub linnakese ääres mäe otsas ja on väidetavalt suurim ja vanim tegevloss maailmas. Kuninganna veetis siin päris palju aega ja praegune kuningas on selle lossi valinud oma peamiseks elupaigaks. 

Lossi lastakse ka turiste, aga ainult ühte tiiba ja pikalt etteregistreerimisega. Käisime seal meiegi, aga pildistamine ei olnud lubatud ja nii mul siis ka pilte ei ole. Muuhulgas oli meil giidiga tuur lossitorni. Sealt avanes suurepärane vaade ümbruskonnale kuni Londonini välja. Giid oli väga tore ja rääkis huvitavalt. Tema sõnul viibib kuningas lossis paar-kolm päeva nädalas. Ta on kuningaga ka isiklikult kohtunud ning kuningas on päriselus väga sõbralik ja lõõgastunud, mitte nagu ametlikel üritustel.

Mulle kogu see loss ja Windsor väga meeldisid. Peigmeest paraku seekord ikka ei leidnud veel. Ei ole lihtne meie kõrgetele standarditele vastata :)


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar