esmaspäev, 15. jaanuar 2024

Tokyo- 3.päev Tokyo Skytree

Kuna mina sain eelmise päeva elamustest migreeni ja lesisin pool päeva hotellis, siis mul väga midagi jagada ei ole sellest hommikuspoolikust. Kuuldavasti käisid Tiit ja Anna hotelli lähedasel turul söömas ja hotelli lähedasel Tokyo ühes suurimas pargis Ueno pargis loomaaias. Õhtuspoolikul liitusin meie väikese reisigrupiga, sõime taas sellel toredal turul ja külastasime Tokyo Skytreed. See on nii kõrge ning asus meie hotellist mitte kaugel, nii et paistis hotelli juurde ära. 

Tegu on Jaapani kõrgeima torniga kõrgusega 634 meetrit. Oma valmimise ajal 2011 aastal oli tegu maailma kõrgeima torniga. Nüüd on araablased muidugi juba kõrgemaidki torne teinud, aga teletornide hulgas on Skytree jätkuvalt esimene.

Selline see tornike õhtupimeduses oli.

Väga huvitav oli, kuidas Jaapanis, mis asub ju väga aktiivsete maavärinate piirkonnas, nii kõrge torn tehti ja mis tehnoloogiaid seal kasutatakse, et torni maavärinakindlaks muuta. Me kogesime ka ise reisi viimasel päeval päris tugevat maavärinat (7,6 magnituudi epitsentriga meist 85 km kaugusel). Sel hetkel ei oleks küll tahtnud selle teletorni otsas olla, räägitagu nendest tehnoloogiatest mida tahes.



Vaade läbi klaaspõranda torni jalamile. No nüüd oleks üks maavärinake ära kulunud, oleks põnevust aegade lõpuni :)















Maakera on tõepoolest ümmargune! Juba on kaar näha.


Tegime tornist sadu pilte ja ahhetasime 360 kraadiste vaadete üle. Üks naljakas, aga tüütu asi oli ka. Kui mina peaks seda vaateplatvormi disainima, siis ma valiks sinna mingi rahuliku ja võib-olla võimsa taustamuusika, mis vaatepilti ja elamust veelgi võimendaks. Aga jaapanlased mõistagi nii ei teinud. Võimsa ja kauni vaatepildi taustaks oli ülikõva piiksuv multikamuusika. Nagu audiopiinamine. 



Vahvaid tähelepanekuid turult ka.


Kas te olete kunagi mõelnud, et kuidas pisikesed jaapanlased pulkadega sööma õpivad? Mina ka ei olnud. Aga palun- siin on beebide söögipulgad. Need olid ülevalt kinni nagu käärid. Äkki oleks tulnud endile ka osta :)

Puuviljad suhkruglasuuris. Neid pakuti mitmel pool. Väga huvitavad. Kui oskaks, teeks järele!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar