teisipäev, 16. jaanuar 2024

Tokyo 5.päev. Ueno park ja surnuaiad

 

Ueno park on hiiglaslik park kohe meie hotelli juures. Muuhulgas on seal ka loomaaed, aga ka mitmeid muuseume ning kaks surnuaeda. Loomaaias ja templis oleme juba käinud, seega täna on plaanis näha kohalikku surnuaeda ja Tokio rahvusmuuseumi. Seda viimast soovitatakse nendest muuseumidest enim.

Piltidel on vanem surnuaed, kuhu tegelikult jalutajaid ei lastud. No aga me küsisime ja ikkagi saime sinna. Hästi kivine on siin kõik. 





Kui märkate, siis sellised nagu puust suusad oleksid haudadel. Need olidki nagu suusahoidjates ja klõbisesid seal tuule käes. Mis sinna peale oli kirjutatud, seda ei tea.
Kui meie surnuaedades võib laenata rehasid, kärusid ja ämbreid, siis siin on laenutuspunkt selline. Saad oma kiviplaadid lappide ja harjadega ilusasti puhtaks pesta.


Ja võid sellise valmiskomplekteeritud ämbrikese ka hauakivile viia.






Väike pildike kaubandusest ka. Revolverid ja automaadid on vabamüügis. Ma ei tea küll, kuidas siin relvalubadega lood on, aga mina ei ole sellist letti elus veel näinud.





Ei ole mõtet palvetada, kui jumal parajasti ringi vahib ja võib-olla ei pane üldse tähelegi, mida talle räägitakse. Selleks, et jumal märkaks, vaataks ja kuulaks tuleb tema tähelepanu esmalt endale juhtida. Shinto pühamus tuleb selleks enne palvetama hakkamist plaksutada, aga budistid löövad gongi.

Puude väänajate saavutused.




Rahvusmuuseum oli täitsa huvitav. Pildil üks iidvana, aga väga rõõmsameelne skuptuur.





















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar